7. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nestor pole teadlik III samba muutmisest

Kolmanda pensionisamba süsteemi muutmisest pole ma midagi kuulnud, ütles riigikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimees Eiki Nestor.

Nestor rääkis, et tema pole väidetavalt riigi poolt tulnud ideest – III samba klient ei peaks saama oma investeeringust osalisi väljamakseid ega ka katkestada lepingut enne 63. eluaast – midagi kuulnud.

Poliitilisel tasandil pole seda mõtet arutatud, muidu ma teaks seda, tegu on tõenäoliselt riigiametnike kuulujutuga, ütles Nestor.

Poliitik arvas, et kõmu kolmanda samba muutmisest on seotud soodustingimustega välja teenitud aastate pensionireformiga. "Täna need inimesed lähevad varem pensionile sisuliselt esimese samba kuludest. Kuigi nende tööandja maksab sinna samasuguse raha nagu nendel, kel see õigus on. Nende pealt makstakse pensionikindlustusse samamoodi 20%," rääkis Nestor.

"Soodustingimustega väljateenitud aastate pensionireform eeldab seda, et see asendatakse kolmanda sambaga ja siis tõesti tööandjad hakkavad maksma kolmandasse sambasse ja see peaks olema sissemakse, ei peaks olema erisoodustus, mida maksustatakse erisoodustusmaksuga. See idee on mulle küll tuttav," ütles Nestor.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474