8. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kindlustusseltside liit: riik pole alustanud pensionireformi

Kindlustusseltside liidu hinnangul pole riik alustanud põhimõttelist pensionireformi, vaid kavandatavad muudatused pensionisüsteemis on tingitud riigi kokkukuivanud rahavoogudest.

Kindlustusseltside liidu (EKSL) juhatuse esimehe Kristjan Niinemaa kinnitusel ei kõigu täna mitte pensionisambad, vaid riigi rahavood. "See osa Eesti pensionisüsteemist, mida tuntakse kolme pensionisamba all, on mudeli üldise ülesehituse poolest kehtiv globaalne standard," rääkis ta. "Sarnane tulevase pensionäri valikuvõimaluste, õiguste ja kohustuste kogum ning finantsteenuste pakkujate kaasamine on maailmas laialdaselt aktsepteeritud lähenemine. Kindlustusseltside liidu hinnangul ei ole riik alustanud taktikalise finantsplaneerimise raames kolme samba mudeli põhimõttelist reformi," märkis Niinemaa.

EKSLi juhi sõnul on riik keerulise varade ja kohustuste struktuuriga ning suuremahuliste rahavoogudega institutsioon. "Suure hulga eri osapoolte kõrgendatud huvi ning õiguskindluse ja võrdse kohtlemise soov ei muuda samas olematuks vajadust päeva lõpuks ots-otsaga kokku tulla," selgitas ta. "Valitsuselt rahandusministeeriumile antud 1. juuli tähtajaga ülesanne tegeleb sammaste mudelist väljaspoole jääva osaga riiklikest pensionitest. Muus osas on regulatsiooni toimivuse analüüs igati loomulik ja tavapärane," lisas Niinemaa.

Kindlustusseltside liidu juhi hinnangul tuleb igati soodustada riigi finantside üle toimuvat avalikku arutelu. "Kõikvõimalike ekspertide emotsioonide jahutamine saab toimuda ainult asjakohase informatsiooni avalikustamise ja eesmärkide selgitamise kaudu,“ ütles Niinemaa.

Eestis tegutsevaid kindlustusandjaid ühendava kindlustusseltside liidu eesmärgiks on esindada oma liikmete huve sotsiaal– ja majanduskeskkonna kujundamisel. Liitu kuulub 13 Eestis tegutsevat kindlustusandjat.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474