9. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sõõrumaa: ma ei tahtnud linnalt kingitust

Suurärimees Urmas Sõõrumaa sõnul tundis ta linnahalli vastu ostuhuvi, kuid võimalike valearusaamade tõttu ta seda siiski ei ostnud.

"Miks ma ei ostnud 5-7 aastat tagasi linnahalli? Kuna seal olid igasugused piirangud peal, mida sinna ei tohtinud teha. Siis ei tohtinud jäähalli ära lõhkuda, trepimotiiv tuli alles jätta, muud asjad ümber ehitada. Mul ei jätkunud kannatust, ma oleks pidanud senini võitlema selle kordategemise võimalustega ja 150 miljonit krooni sinna alla panema," vastas ta Äripäeva päevaküsimusele: "Miks teie ei ostnud linnahalli?"

"Kui te peaksite lugema pealkirja, et linnahall on leidnud uue kosilase Sõõrumaa näol, mida te siis arvaksite? Siis te arvaks kindlasti seda, et selge – nüüd sai Sõõrumaa 3miljonilise kingituse linnalt," märkis ta.

"Kui on ameeriklane või keegi muu, siis isegi ei tekiks mõtet, et see võiks kuidagi muud moodi olla. Ma arvan, et USA miljardär Ronald S. Lauder ei saanud linnalt kingitust, aga usun, et ta on tubli mees ja teeb selle halli korda," ütles Sõõrumaa.

"Aga, kui te loete pealkirja, et linn leidis Sõõrumaa, mis te siis arvate? Äripäevast tuleks mitu kirjutist, et kui ebaeetiline on, et linn leidis Sõõrumaa," lisas ta.

Ettevõtja oli kindel, et valesti ta ei arva. "Kui mina tahtsin seda 150 miljoniga osta, siis Äripäev kirjutas mitu uudist, et linn tahab 150 miljonilist kingitust Sõõrumaale teha. Nüüd vaadake mitme miljoniline kingitus tehakse kellelegi teisele," rääkis ta.

"Ja see on põhiline põhjus miks ma ei ostnud linnahalli. Valearusaamade pärast. Tõepoolest, ma tahtsin seda ära osta, aga olin lihtsalt ühiskondliku surve all, ma ei hakanud 150 mln kroonist kingitust vastu võtma," tõdes suurärimees.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474