14. aprill 2009

Kantsleri palk hakkab sõltuma ministri omast

Et vältida ministeeriumide tippjuhtide kuupalga kerkimist kohati kõrgemaks kui ministri oma, kehtestatakse kantslerite töötasu piiriks kümme protsenti madalam palk tema ülemuse ehk ministri töötasust, selle sammuga võidetakse aastas hinnanguliselt 700 000 krooni.

Praegu on nii kantslerite, asekantslerite kui ka valitsusasutuste juhtide palgad väga erinevad ning tippametnike keskmist palka kosutavad aga üsna reeglivabalt makstavad ühekordsed tulemustasud, kirjutas Postimees.

Uue avaliku teenistuse seaduse eelnõus paika pandud piiridega saab aga kantslerite, asekantslerite ja valitsusasutuse juhtide palk ühtse korra järgi paika. Näiteks hakkab kantslerite põhipalk olema kümme protsenti madalam ministri ametipalgast, asekantslerite põhipalga määrab aga minister kantsleri palgast lähtudes.

Eelnõu määratleb ka ametiasutuste juhtidele põhipalga ja tulemustasu määramise põhimõtted, et riigi tippametnike palgakorraldus oleks võimalikult selge ja arusaadav, ei tohi nendele ametnikele lisatasusid ega preemiaid maksta. Eelnõu rakendamisega loodetakse võrreldes eelmise aastaga kokku hoida 700 000 krooni aastas.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474