14. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kantsleri palk hakkab sõltuma ministri omast

Et vältida ministeeriumide tippjuhtide kuupalga kerkimist kohati kõrgemaks kui ministri oma, kehtestatakse kantslerite töötasu piiriks kümme protsenti madalam palk tema ülemuse ehk ministri töötasust, selle sammuga võidetakse aastas hinnanguliselt 700 000 krooni.

Praegu on nii kantslerite, asekantslerite kui ka valitsusasutuste juhtide palgad väga erinevad ning tippametnike keskmist palka kosutavad aga üsna reeglivabalt makstavad ühekordsed tulemustasud, kirjutas Postimees.

Uue avaliku teenistuse seaduse eelnõus paika pandud piiridega saab aga kantslerite, asekantslerite ja valitsusasutuse juhtide palk ühtse korra järgi paika. Näiteks hakkab kantslerite põhipalk olema kümme protsenti madalam ministri ametipalgast, asekantslerite põhipalga määrab aga minister kantsleri palgast lähtudes.

Eelnõu määratleb ka ametiasutuste juhtidele põhipalga ja tulemustasu määramise põhimõtted, et riigi tippametnike palgakorraldus oleks võimalikult selge ja arusaadav, ei tohi nendele ametnikele lisatasusid ega preemiaid maksta. Eelnõu rakendamisega loodetakse võrreldes eelmise aastaga kokku hoida 700 000 krooni aastas.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474