14. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nestor: garantii saavad anda teise sambasse maksete jätkajad

Kõige suurem garantii, et riik täidaks võetud kohustusi teise pensionisamba suhtes, on sissemaksete jätkamine sellesse, arvab riigikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni esimees Eiki Nestor.

"Kõige suurem garantii on, et võimalikult palju inimesi näiteks otsustaksid jätkata kogumist," vastas Nestor ETV saates "Terevisioon" küsimusele, kui suure garantii saab aga anda, et riik täidab oma kohustused tagantjärele, vahendas ERR.

"Siis ükskõik kellel on väga keeruline seda mitte taastada. Kõige tõsisem garantii, mida anda saab, ongi siis see, et me täna võtame vastu seaduse ja kirjutame selle garantii seadusesse. Muid teisi garanteerimisvõimalusi poliitikas ei ole kui vastu võetud seadused."

Nestori sõnul teatakse väga hästi, et riigi majanduslik olukord ei ole 2011. aastal parem kui 2010, ehk kui siiski, siis ainult mõnevõrra. Aga see mõnevõrra parem seis peaks siiski panema valitsusele kohustuse see raha tagastada.

"See "teatud majanduskasvu tingimustes" jääb sätteks neile inimestele, kes otsustavad nii nagu ka riik, et vahepeal mitte koguda, ja kui nad siis näiteks aastast 2014 arvavad, et võiks selle puudujääva osa heastada oma pensionikontol ja on näiteks nõus kolm protsenti maksma, siis riik maksab juurde kuus protsenti," selgitas Nestor ja lisas, et selle klausli üle oli eile tõsine mõttevahetus ning et see meeldis väga Reformierakonna ja IRLi esindajatele. Neljapäeval valitsuse istungil arutatakse, milline see säte võiks olla.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474