15. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Liikluskindlustuse Fond teenis mullu 9 miljonit

Eesti Liikluskindlustuse Fond teenis 2008. aastal puhaskasumit 9 miljonit krooni. Fondi netovara suurenes 7%, jõudes 130 miljoni kroonini.

Eesti Liikluskindlustuse Fondi (LKF) aastaaruande kohaselt lõpetas fond 2008. aasta 9 miljoni kroonise kasumiga, teatas fond. Kasumi allikateks olid oodatust paremad kindlustustehnilised näitajad ja varade tootlus. Liikluskindlustuse seaduse kohaselt peab LKFil olema omavahendeid vähemalt 10% ulatuses kindlustusandjate liikluskindlustusega seotud eraldistest. Aastavahetuse seisuga oli see suhe 0,9% võrra nõutust suurem.

Aasta jooksul kogus fond liikmemaksudest 19,8 miljonit krooni ehk 1,68% turul kogutud preemiatest. Liikmemaksu koguti kahes osas: iga liikme jaoks fikseeritud võrdne määr 50 000 krooni kuus ning mahuosana 1,17% kogutud liikluskindlustuse maksetest.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474