15. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Silver Meikar: esimene skype-riik kõlaks uhkelt

Mingi kollane ajaleht kirjutas hiljuti kuluhüvitistest ja tõi välja ka tõsiasja, et ühel kuul eelmisel aastal oli minu mobiiliarve kõige suurem – üle seitsme tuhande krooni –, kirjutas reformierakondlane Silver Meikar oma blogis.

Nüüd, nagu selgub, tegi Meikar enne oma äsjast USA reisi endale skype numbri ning hoidis reisi ajal telefoniga vesteldes kõvasti maksumaksja raha kokku. Oma kogemusele toetudes soovitab ta skype kasutada kõikidel poliitikutel ja ametnikel.

„Skype’i kasutamisega hoiaks riik kokku miljoneid,“ kirjutas Meikar. „Euroopa Liidu sees on roamingu kasutamine odav, kuid väga kallis Venemaal, Ukrainas, USA-s, Georgias ehk riikides, kuhu ametnikud ja poliitikud sageli sõitma peavad, ning kus nad roamingutasuga tuhandeid kroone maksumaksja raha mobiilifirmadele kingivad.“

Meikar möönis, et ilmselt iga poliitik või ametnik ei suuda kahe minutiga selgeks õppida, kuidas luua oma skype konto, suunata kõnesid ja kasutada wifi-võrgus iPhone’i. „Samas usun, et skype on valmis riigile pakkuma lahendust, mis kogu protsessi tehnoloogiavõõrale ja/või faksiaparaadi-põlvkonna esindajale lihtsaks teeb,“ kirjutas Meikar. „Nad on firmadele sobivaid pakette loonud ning saaksid ka (e-)riigiga hakkama. Esimene skype-riik kõlab ju päris hästi.“

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474