16. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinnas võib kõrghooneid ehitada 11 piirkonda

Linnavolikogu kehtestas kõrghoonete paiknemise teemaplaneeringuga need üksteist piirkonda Tallinnas, kuhu võib ehitada enam kui 45 meetri kõrguseid hooneid.

Tallinna linnavolikogu teatel on erinevate piirangute ja arengukriteeriumide alusel kõrghoonete perspektiivsed paiknemiskohad Maakri, Sossi, Tondiraba, Endla, Kitseküla, Järvevana, Järve, Tondi, Sääse, Haabersti ja Sitsi piirkonnas. Teemaplaneeringu kohaselt on kõrghoone vähemalt 45 meetri kõrgune.

Lisaks on dokumendis määratud kõrghoonete jaoks perspektiivsete piirkondade üldised ehitustingimused. Abilinnapea Taavi Aas ütles planeeringut volikogule tutvustades, et ennekõike on sobivate piirkondade määramisel arvesse võetud nii linnaruumi arengu üldiseid vajadusi kui ka UNESCO maailmapärandi nimekirja arvatud Tallinna vanalinna silueti vaadeldavust.

Linnavolikogu algatas kõrghoonete paiknemise teemaplaneeringu viis aastat tagasi. Planeeringu avaliku väljapaneku kestel 1. juulist kuni 31. augustini 2008 esitati selle kohta 14 ettepanekut.

Otstarbekad ja põhjendatud ettepanekud leidsid ka arvestamist, kinnitas Aas. Planeerimisseadusest tuleneva järelevalve teostamiseks esitati planeering seejärel Harju maavanemale, kes andis tänavu 17. veebruaril oma heakskiidu.

Planeeringu kehtestamise poolt kõnelesid selle esimesel lugemisel volikogus kaks nädalat tagasi ka opositsiooniesindajad, kelle sõnul ei saa linna konserveerida ega lõputult püüda säilitada Tallinna kilukarbisiluetti.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474