20. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ema sai tütre hankega tööle

Täiskasvanud Koolitajate Assotsiatsioon korraldas meediaalase riigihanke, millega asutuse juht palkas tööle oma tütre. Ministeerium korruptsiooni ei näe - mittetulundusühingu juht pole seaduse mõistes ametiisik.

Tallinnas asuva haridusministeeriumi allasutuse Täiskasvanud Koolitajate Assotsiatsiooni Andras juht Ene Käpp ei näe tütre võidus ega tööle asumises midagi eetikavastast, veel vähem korruptsiooni.

"Küllap võib seda välja lugeda, kuid mina ei näe siin probleemi," ütles Andrase juht Ene Käpp. "Esiteks korraldasime selleks riigihanke, teiseks pole tütar minu otsealluvuses ja kolmandaks: Eesti on lihtsalt nii väike, et igal alal võib selliseid asju kohata," selgitas Käpp.

Kolm kandidaati

Käpa sõnul võeti pakkumised kolmelt meediaga seotud inimeselt, kuid parimaks osutus tema tütar Kati Käpp. Riigihanke korras sõlmis Andras Kati Käpaga töövõtulepingu. Riigihanke sisuks on täiskasvanuhariduse kajastamine meedias ning kokku läheb see maksma 240 000 krooni.

Kati Käpa sulest ilmus mullu sügisel üks pressiteade täiskasvanud õppija nädalast, mis sõna-sõnalt ilmus tosinas valla ajalehes.

"Mina ei näe siin mingit korruptsioonihõngu. Ema ei puutunud minu töölevõtmise otsustamisse, pealegi ei puutu meie tööd ka kokku," ütles Kati Käpp.

Käpa kõrval kandideerisid ERRi raadiotoimetaja Reimo Sildvee ja praegu lapsehoolduspuhkusel viibiv rahandusministeeriumi pressiesindaja Heidi Mäeveer.

MTÜ Korruptsioonivaba Eesti juhatuse esimees Tarmu Tammerk möönab, et talle tundub Andrase riigihange imelik. "Kui see on nii, et pakkumised võeti kolmelt inimeselt ja võitjaks kuulutati hanke korraldaja tütar, põhjendades seda parima CVga, tundub asi küll imelik. Mingist heast tavast sel juhul rääkida ei saa," ütles Tammerk. "Võimaliku seaduserikkumise osas soovitan pärida uurimisorganitelt."

Eetilisus kaheldav

Innove (Elukestva Õppe Arendamise Sihtasutus) juhatuse liige Tõnis Arvisto sõnul on nad kontrollinud meedia alamprojektijuhi teenuste ostmisega seotud kuludokumente.

"Võin Innove tehtud kontrolli tulemusel vastata, et tegu on õiguspärase tehinguga. Eetilisuse aspektist on minu arvates selline tegu küsitav ning taolistes programmides tuleks võimalusel seotud isikute vahelisi tehingud vältida," ütles Arvisto.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474