28. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tsahkna: Padari plaaniga kaotaks keskmine pere aastas ühe kuu sissetuleku

IRLi peasekretär Margus Tsahkna on skeptiline rahandusminister Ivari Padari pakutud maksutõusupaketi suhtes, sest sellega kaotaks tema sõnul keskmise sissetulekuga Eesti pere aastas täiendava maksukoormuse tõttu ühe kuu sissetuleku.

„Pere, kes saab igakuiselt 20 000 krooni kuus kätte, kaotaks Padari pakutud tulumaksutõusu ja töötuskindlustusmakse tõusuga 17 000 krooni aastas, mis on praktiliselt ühe kuu sissetulek. Sellele lisandub automaks ja sisuliselt ka maamaks, millega loodetakse riigieelarvesse koguda pool miljardit krooni,“ sõnas Tsahkna.

Tsahkna ütles täna pärast eelarvepositsioonide arutelu valitsuskabinetis, et valitsuse prioriteet peab selgelt olema eelarve tulude ja kulude selliselt kontrolli all hoidmine, et säiliks töökohad.

Tema hinnangul toob sotside paketi rakendamine kaasa ka järsu töökohtade kadumise. „Meenutan, et meie tööjõumaksud on asjatundjate arvates niigi liiga kõrged, maksude tõstmisel kasvab töökoha maksumus ning töökohti jääb riigis vähemaks, mitte ei tule juurde,“ lausus Tsahkna.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474