30. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia peatab töötajaile soodustuste maksmise

Eesti Energia saavutas ametiühinguga kokkuleppe peatada ligi aastaks ajaks töötajatele soodustuste maksmine.

Eesti Energia ja energeetikatöötajate ametiühingute liit kirjutasid alla kollektiivlepingu tingimuste muutmisele, mis tähendab töötajate soodustuste maksmise peatamist 11 kuuks. Järgmise aasta 31. märtsini peatatakse puhkuselt tuleku ja jõulutoetuste maksmine Eesti Energias ja selle tütarettevõtetes OÜ Põhivõrk, OÜ Jaotusvõrk, OÜ Iru Elektrijaam, Eesti Energia Võrguehituse AS ja Eesti Energia Elektritööde AS.

"Majanduskeskkonnas toimuvad muudatused ja elektrimüügi vähenemine sunnivad kontserni kokkuhoiule ning peame üle vaatama ka kehtivate kollektiivlepingute tingimused," selgitas Eesti Energia personalidirektor Riina Varts. Tema sõnul olid seni kehtinud soodustuste kokkulepped sõlmitud majanduse häid aegu silmas pidades ning täna pole samadel tingimustel jätkamine võimalik. "Kehtivad kollektiivlepingud ei arvesta majanduslangusega, vaid pidevalt kasvavate tulude jagamisega," lisas Varts.

Kokku kehtivad Eesti Energia kontsernis kuus kollektiivlepingut, mis sisaldavad erinevaid hüvede pakette. Kollektiivlepingute ühtlustamisel soovib kontsern kaotada senised suure kulu ja väikese motiveeriva mõjuga soodustused. "Tahame liikuda kollektiivlepingute ühtlustamise poole, sest soovime kohelda kõiki kontserni töötajaid sarnaselt ja õiglaselt," ütles Varts. Läbirääkimised teiste kontserni ametiühingutega jätkuvad.

Energeetikatöötajate ametiühingute liit on üks kuuest Eesti Energia kontserni ametiühingust ning selle liikmeteks on umbes kolmandik energiafirma töötajaskonnast. Eesti Energia tegi kontserni ametiühingutele ettepaneku kaotada töötajatele mõeldud lisasoodustused ja maksta 25% majandusaasta jooksul loodud kontserni majanduslikust lisaväärtusest (EVA) tulemuspalkadena kontserni töötajatele. Kollektiivlepingute tingimuste uuendamisega loodab Eesti Energia hoida kokku ligi sada miljonit krooni.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474