6. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lõhkeainefirma juhi aastapalk 1,35 miljonit

Lõhkeaineid tootev Orica Eesti OÜ maksis 2008. aastal ainsale juhatuse liikmele ning ettevõtte tegevjuhile Urmas Rägole 1,35 miljonit krooni, mis teeb kuupalgaks rohkem kui 112 000 krooni.

Ettevõttes töötas 2008. majandusaasta perioodi lõpus 83 inimest, kelle töötasu kokku oli üle 16 miljoni krooni. Firma nõukogu liikmed tasu ei saanud. Töötajatele ja tegevjuhile arvestatud preemiate ning tulemustasude summa oli üle kahe miljoni krooni.

Majandusaasta aruande järgi ulatus Orica Eesti müügitulu mullu 287,7 miljoni kroonini ning kasum oli 50,4 miljoni krooni. Läinud aastal müüs Orica Eesti üle 25 000 tonni lõhkeaineid. Tehase toodangu suurimaks tarbijaks oli AS Eesti Põlevkivi.

Orica Eesti tegeleb lõhkeainete ja lõhkevahendite tootmise, hoidmise, müügi, vahendamise ja ekspordi ning impordiga. Ettevõtte osanikud on AS Eesti Põlevkivi ja Saksamaal registreeritud firma Sprengstoff Verwertungs Gesellschaft mit beschränker Haftung.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474