7. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parts: investeeringud oleksid väga vajalikud

Investeeringud Eestisse oleksid praegu väga vajalikud, ütles majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts kommentaariks uudisele, et Soome energiafirma Vapo võib suure biodiisli tehase ehitamise asukohaks valida Eesti.

Samas tunnistas Parts, et kuuleb Vapo kavast ajakirjaniku käest esimest korda. „Otseselt ministeeriumiga pole selle asjaga seoses keegi kontakteerunud,“ ütles ta.

Parts kinnitas, et ministeerium püüab kõiki selliseid investeerimishuvilisi julgustada Eestisse investeerima. „Kui nad vajaksid mingit toetust, siis midagi omalt poolt saab ka riik pakkuda,“ lausus Parts ja möönis, et tihtipeale lähiriikidesse investeerijad ei pruugi siiski mingit abi vajada.

Parts lisas, et ta kuna ta on homme Helsingis iga-aastasel Eesti päeval, siis on tal vahest võimalus kellegi käest pärida ka Vapo plaanide kohta. „Mul on Helsingis mitmed töökohtumised ja osalen konverentsil, mis käsitleb majandusolukorda nii siin- kui teiselpool Soome lahte,“ rääkis Parts.

Kauppalehti kirjutas, et Soome riigi osalusega energiafirma Vapo plaanib ehitada 500 miljonit maksva biodiisli tehase ja üheks võimaliku asukohana on kaalumisel ka Eesti.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474