10. mai 2009

Warren Buffeti investeerimisfirma sai miljardikahjumi

Warren Buffeti investeerimisfirma Berkshire Hathaway jäi esimeses kvartalis esmakordselt pärast 2001. aastat kahjumisse, põhjustatuna tuletistehingutest, naftaettevõttesse ConocoPhillips tehtud suurinvesteeringust ning üldisest majanduslangusest.

Berkshire Hathaway esimese kvartali kahjum oli 1,53 miljardit dollarit (17,84 mld kr), eelmisel aastal samal ajal teenis ettevõte 940 miljoni dollari suuruse kasumi, vahendas e24.ee Yahoo Newsi. Firma käive kahanes 9,5 protsenti 22,78 miljardi dollarini.

Kui investeeringud välja arvata, vähenes ettevõtte tegevuskasum 12 protsenti 1,71 miljardi dollarini, see tulemus vastab Buffeti eelmisel nädalal aktsionäride üldkoosolekul avaldatud prognoosile. Buffeti sõnul mõjutas firma ligi 80 investeeringut majanduslangus ning sisetarbimise vähenemine, praegust krediidikriisi nimetas ta ajutiseks, kuid selle jätkumine võib ettevõtte panna tõsise surve alla.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474