11. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valitsus üritab 6,3 miljardit krooni säästa

Rahandusminister Ivari Padar ütles Äripäevale, et põhimõtteliselt püüab valitsus kokku leppida tervenisti 6,3 miljardis kärpekroonis varasema 5,5 miljardi asemel.

Padari sõnul tähendab kõigi ministeeriumite haldusalade eelarves toimuv 11,8%-line tegevuskulude kärbe tegelikult ikkagi ka kõigi riigipalgaliste palkade vähemalt osalist kärbumist.

"Soovisime rohkem paindlikkust, et allasutuste juhtidel oleks rohkem võimalusi otsustada, kas ja kust kokku hoida. Kindlasti on allasutusi, kus kärbitakse 15% ja on allasutusi, kus kärbitakse viis protsenti. Ligikaudselt annab selline, ligi 12%-line kokkuhoid tänavusest riigieelarvest pisut üle nelja miljardi säästukrooni," selgitab Padar.

Rahandusminister ütleb, et kõne all oli ka mittemaksuliste tulude suurendamine 2,3 miljardi krooni võrra.

"See peaks tulema Eesti Panga kasumi ülekandmisest riigieelarve tuludesse, ka reformimata riigimaa müügist. Samuti töölepinguseaduse praeguste printsiipide võimalikust ümbervaatamisest," lisas Padar.

Tema sõnul oligi kõige valulikumaks teemaks tänasel erakorralisel kabinetinõupidamisel just töölepinguseaduse (jõustumise) küsimused.

"Eks moodustatav töörühm peab kolmapäeva õhtuks otsused tegema, kuidas ja mismoodi edasi. Samuti peavad kõik ministeeriumid kolmapäevaks esitama 11,8%-lise kärpeettepaneku sisu. Ma ise arvan, et töötuskindlustus määr jääb ikkagi kolmele protsendile, aga kokku peame leppima, kas ja kuidas jõustuvad ülejäänud seadusest lähtuvad kohustused ja hüved," ei jaganud üks esisotsidest Padar parteikaaslase Eiki Nestori arvamust, et töölepinguseaduse jõustaks vaid neljaprotsendiline töötuskindlustusmakse määr.

Uuesti koguneb valitsus negatiivset lisaeelarvet arutama järgmisel esmaspäeval kell 17.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474