12. mai 2009

Maamaksuseaduse muutmine täna riigikogus

Täna on riigikogus esimesel lugemisel koalitsioonierakondade algatatud maamaksuseaduse muutmise eelnõu, mis annab omavalitsustele õiguse vabastada koduomanikud maamaksust.

Isamaa ja Res Publica Liidu Tallinna piirkonna esimehe Siim Kiisleri sõnul on riigikogul reaalne võimalus heastada Tallinnas tekitatud ebaõiglane olukord, kus inimesed peavad maksma ebaproportsionaalselt kõrget tasu oma kodus elamise eest, seisis erakonna pressiteates.

„Me peame suutma teha vahet kodualuse ja muu otstarbega maa vahel. Maamaks iseenesest ei ole mingi draakon, mille vastu võidelda, aga on aeg aru saada, et kodu ja kinnisvara ei ole kattuvad mõisted,“ sõnas Kiisler.

Riigikogus täna esimesele lugemisele tuleva maamaksuseaduse muutmise eelnõu järgi tekib kohaliku omavalitsuse volikogul õigus vabastada maamaksust inimese kodualune elamumaa kuni 3000 ruutmeetri ulatuses linnas ja ühe hektari ulatuses maal. Muudatus puudutab nii korteri-, kui ka majaomanikke.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806