12. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maamaksuseaduse muutmine täna riigikogus

Täna on riigikogus esimesel lugemisel koalitsioonierakondade algatatud maamaksuseaduse muutmise eelnõu, mis annab omavalitsustele õiguse vabastada koduomanikud maamaksust.

Isamaa ja Res Publica Liidu Tallinna piirkonna esimehe Siim Kiisleri sõnul on riigikogul reaalne võimalus heastada Tallinnas tekitatud ebaõiglane olukord, kus inimesed peavad maksma ebaproportsionaalselt kõrget tasu oma kodus elamise eest, seisis erakonna pressiteates.

„Me peame suutma teha vahet kodualuse ja muu otstarbega maa vahel. Maamaks iseenesest ei ole mingi draakon, mille vastu võidelda, aga on aeg aru saada, et kodu ja kinnisvara ei ole kattuvad mõisted,“ sõnas Kiisler.

Riigikogus täna esimesele lugemisele tuleva maamaksuseaduse muutmise eelnõu järgi tekib kohaliku omavalitsuse volikogul õigus vabastada maamaksust inimese kodualune elamumaa kuni 3000 ruutmeetri ulatuses linnas ja ühe hektari ulatuses maal. Muudatus puudutab nii korteri-, kui ka majaomanikke.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474