12. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nafta hind käis üle 60 dollari taseme

Naftabarreli hind käis täna esmakordselt pärast pooleaastast vaheaega ülalpool 60 dollari taset tänu uudisele, et Hiina suurendas aprillis nafta importi 14 protsenti.

Lisaks sellele langes USA dollari kurss euro suhtes, mis suurendas nõudlust toorainete järele. "Hiina numbrid on üsna muljetavaldavad," lausus uudisteagentuurile Bloomberg investeerimisfirma Confluence Investment Management turgude peastrateeg Bill O'Grady. "Hiinlased vaatavad nafta hinda, kui hea hinnaga kaupa ning on samal ajal üsna mures oma dollariinvesteeringute pärast. Nad ostavad kõiki tooraineid, mis on saadaval," lisas ta.

Nafta juunilepingute hind kerkis New Yorgi kaubabörsil päevasiseselt 60,08 dollarini barrel, mis on selle kõrgeim hind alates möödunud aasta 11. novembrist. Tõsi, hiljem langes see siiski taas alla 60 dollari barrel. Hiina on USA järel teine nafta tarbija maailmas.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474