12. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Öine Vahtkond mõisteti taas kohtus õigeks

Ringkonnakohus jättis muutmata varasema kohtuotsuse, millega mõisteti Öise Vahtkonna juhid Dmitri Linter, Dimitri Klenski ja Maksim Reva ning nende mõttekaaslane Mark Sirõk 2007. aasta aprillirahutuste korraldamises õigeks.

Harju maakohtu varasema õigeksmõistva otsuse vaidlustasid nii riigiprokurör kui ka massilise korratuse organiseerimises süüdistatud ise. Süüdistatute sõnul polnud kohus õigeksmõistmist piisavalt põhjendanud, teatas ERR.

Riigiprokurör Triin Bergmann väitis, et Reva hakkas juba aasta varem ning Sirõk sügisel 2006 õhutama elanike seas valitsusvastaseid protestimeeleolusid ja inimesi korratustele kihutama. Linter ja Klenski liitusid sellega hiljem. Riigiprokurör nõudis meestele tingimisi vangistust. Reaalset vangistust pidas ta põhjendamatuks, kuna kolm kohtualust on juba varem vahi all olnud.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474