13. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Töötajaid koondanud Sweco käive kasvas 9%

Rahvusvahelise projekteerimisettevõtete grupi Sweco AB esimese kvartali käive suurenes mullusega võrreldes 9% ja oli 2,13 miljardit krooni. Kasum kasvas 6% 188,5 miljoni kroonini.

Sweco AB tegevjuht Mats Wäppling kommenteeris pressiteate vahendusel: "Aasta algas Sweco jaoks hästi, eriti Rootsis ja Norras. Näeme suurenenud nõudlust keskkonna, energia ja infrastruktuuriga seotud teenuste järgi. Samas on majanduslangus mõjutanud tugevalt nõudlust teenustele ehitus- ja osaliselt ka tööstussektoris ning eelkõige Eestis ja Soomes. Meie tulud näitavad langustendentsi ka teiste Sweco poolt pakutavaid teenuste osas. Reageerime olukorrale pidevalt ning organiseerime oma ressursse ümber vastavalt majanduskliimale."

"Pikemas perspektiivis on paljudes meie tegevusvaldkondades väljavaated siiski head. Peamised mõjutajad, mis soosivad nõudlust meie teenustele, on elanikkonna kasv, linnastumine ning teadlikkuse suurenemine keskkonna- ning kliimaprobleemide teemadel, samas ka uute EL liikmesriikide kaasajastamise projektides. Olukord tekitab uusi ärivõimalusi ja stimuleerib nõudlust just keskkonna-, energia- ning infrastruktuuri valdkondades."

"Sweco kasvustrateegia on jätkusuutlik. Meie praegune hea majanduslik olukord lubab eeldada jätkuvat kasumlikku tegevust ning me oleme järgnevatel aastatel valmis vastu võtma uusi ja suuremaid väljakutseid," lisas Wäppling.

Sweco AB tütarettevõtte Sweco Projekt ASi juhatuse esimees Aare Uusalu kommenteeris:

"Projekteerimisturg Skandinaavias on jätkuvalt kasvulainel, samas on nõrgenev majandus uute väljakutsete võimalus projekteerijatele. Järjest olulisemaks muutub jätkusuutlik areng ja energiasääst kõikidel aladel."

Uusalu lisas: "Vaatamata ajutisele langusele ei kao inimeste vajadused parema elukeskkonna, puhta vee ja looduse ning arenenud infrastruktuuri järele. See sisendab optimismi ja usku, et pikaajalises perspektiivis on väljavaated projekteerijate jaoks head just keskkonna, infrastruktuuri ja energeetika valdkonnas."

Sweco on rahvusvaheline konsultatsiooniettevõtete grupp, mis tegeleb ehitusliku projekteerimise, keskkonnatehnoloogia ja arhitektuuriga.. Sweco annab tööd 5500 inimesele 10 riigis, ettevõtte 2008. aasta käive oli 8 miljardit krooni. Ettevõttel on käsil projektid 80 maailma riigis. Sweco aktsiad on noteeritud Stockholmi börsil NASDAQ OMX.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474