14. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valitsus eraldas majata jäänud pärijale 7 miljonit krooni

Vastavalt rahandusministeeriumi taotlusele eraldas valitsus omandireformi reservfondist tagastamatu toetusena 7 miljonit krooni omandireformi läbiviimisega seotud kohtukulude tasumiseks, teatas valitsuse pressibüroo.

Tallinna Halduskohtu 20. mai 2008. aasta otsusega mõisteti riigilt ja Tallinna linnalt solidaarselt vara (Tallinnas Põhja pst 7/Kotzebue 1) pärija kasuks välja vara mittetagastamise tõttu 13,3 miljonit krooni ja kohtukuludeks 425 466 krooni.

Tallinna ringkonnakohus ja riigikohus jätsid halduskohtu otsuse jõusse.

Seega tuleb riigil tasuda halduskohtu otsusega väljamõistetud kahjuhüvitisest ja menetluskuludest pool ehk kokku 6 851 511,86 krooni.

Ülejäänud raha kasutatakse Mustpeade Majaga seotud õigusabikuludeks. Kohtuvaidluses taotleb Tallinna linn valitsuse otsuse tühistamist, millega ei rahuldatud linnavolikogu soovi keelduda Mustpeade Maja kui kultuuriobjekti tagastamisest Mustpeade vennaskonnale.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474