19. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kapo pidas kinni Ida politseiprefekti Aivar Otsalti

Kaitsepolitseiamet pidas täna hommikul kinni praeguse Ida politseiprefekti Aivar Otsalti, keda kahtlustatakse muu hulgas ka ebaseaduslikus jälitustegevuses.

Otsalti kinnipidamist kinnitas Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Marko Uibu. "Kinnipidamine toimus täna hommikul. See hõlmab mitmeid paragrahve," märkis Uibu.

"See on alles kriminaalasja eeluurimise faas ja andmeid võib avaldada vaid prokuratuur," märkis kaitsepolitsei pressiesindaja Andres Kahar.

Jutud Ida politseiprefekti teisipäeva hommikul ees ootavast kinnipidamisest ringlesid Postimehe teatel poliitringkondades juba eile. Ent kõik ametlikud allikad keeldusid vastavaid plaane kinnitamast, ka Otsalt ise kinnitas eile, et pole kutset kaposse saanud.

Alates aastast 2002 Tartu prefektina töötanud Otsalt asus Ida-Eesti politseiülemaks tänavu jaanuaris. Vastukaaluks toodi veidi üle aasta Ida prefektuuri eesotsas olnud Tarmo Kohv lõunasse korrakaitsjaid juhtima.

Ametist lahkumise puhul antud intervjuus Tartu Postimehele ütles Otsalt mullu detsembris, et peab end käimalükkaja tüüpi juhiks. "Mina olengi pigem see tüüp, kes ei ole väga suure rutiinitaluvusega. Mulle meeldib, kui mu tegevusest midagi sõltub, ma saan vastutada ja mul on mingi ülesanne, mida täita. Idas on sellised võimalused olemas: tuleval aastal algab Narva uue politseihoone ehitus ja Jõhvis peamaja ehitus," rääkis ta toona.

Mullu kevadel kirjutas venekeelne ajaleht Den za Dnjom, et Otsalt võib saada Aldis Aluse järel uueks kapo peadirektoriks. Reformierakonna liikmest julgeolekuasjatundja Jaanus Rahumägi nimetas seda mõtet ajakirjanike fantaasiaks.

Suvel 2006 koguti üle Eesti ligi 7500 allkirja avalikule pöördumisele, mis nõudis koera väärkohtlemises kahtlustatava Lõuna politseiprefekti Aivar Otsalti töölt vabastamist.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474