19. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Linxtelecomi käive kasvas aastaga 37%

Telekomiettevõtte Linxtelecom Estonia käive kasvas eelmisel aastal võrreldes tunamullusega 37%, ulatudes 94 miljoni kroonini. Ettevõtte 2008. aasta kasum oli kümme miljonit krooni.

Linxtelecomi Baltimaade juhi Erki Urva sõnul kasvas ettevõtte käive eelmisel aastal kiiresti. Suurenesid nii teistele sideoperaatoritele suunatud hulgimüügiteenuste kui ka ettevõtetele suunatud andmeside ja seadmemajutusteenuste mahud. "Usume sideteenuste turu jätkuvasse arengusse, kuigi olukord turul on mullusega võrreldes selgelt keerulisem ning surve hindadele on suur. Teiselt poolt usun ma, et moodsad andmesidelahendused annavad meie ettevõtjaile võimaluse muuta oma tegevust efektiivsemaks ja nad ei jäta seda kasutamata," ütles Urva.

Möödunud aastal jätkusid Linxtelecomi investeeringud nii rahvusvahelise võrgu kui seadmemajutuskeskuste arendamisesse. Võrgu välisühenduste maht ületas aasta lõpus 80 gigabitti sekundis, aastaga kasvas see ligi kolm korda. Linxtelecom on liitunud enam kui kümne rahvusvahelise internetiteenuste pakkujate sidumispunktiga Euroopas, kus vahetatakse liiklust sadade teenusepakkujatega üle maailma.

Linxtelecom Estonia on rahvusvahelise telekommunikatsiooniettevõtte Linx Telecommunications B.V. tütarfirma. Linxtelecom on rahvusvaheline telekommunikatsiooniettevõte peakorteriga Amsterdamis ja esindustega Ida-Euroopas ja Venemaal. Ettevõte annab kaheksas riigis tööd 120 inimesele.

Linxtelecomile kuuluvad suure võimsusega veealused fiiberoptilised sidekaablid Tallinnast Helsingisse ja Stockholmi, mille kaudu toimub üle poole Eesti andmeside välisliiklusest. Linxtelecomi partneriteks ja klientideks on Eestis nii suuremad telekommunikatsioonifirmad kui ka erinevate ärivaldkondade ettevõtted. Lisaks sideteenustele pakutakse Sõle tänava laienevas serverikeskuses serverimajutusteenuseid.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474