19. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Otsalti karistuskomando kõrvaldati töölt

Endise Lõuna politseiprefekti Aivar Otsalti tellimusel Tartus uut prefekti diskrediteerinud kuus politseinikku on töölt kõrvaldatud ja osaliselt ka üle kuulatud.

Otsalti tellimusel alustas tema ammune favoriit, keskhariduse puudumisele vaatamata Lõuna prefektuuris pikka aega töötanud ja säravat karjääri teinud Janek Prits ning tema vahetud alluvad, keda ka nn "karistuskomandoks" kutsuti, uue prefekti Tarmo Kohvi kohta diskrediteeriva info kogumist, kirjutas Eesti Ekspress. Tähendas see siis isiku varjatud jälgimist, kõneeristuste tellimist või võimaliku seaduserikkumiseni provotseerimist, leht ei täpsustanud.

Ent prefekt Kohv sai tema vastasest vandenõust teada ja andis vastulöögi, mis seisnes komissaride Janek Pritsi ja Margus Ratniku, juhtivinspektorite Veikko Vulfi, Margus Ootsingu ja Aivo Filippovi ning vaneminspektor Anneli Naadeli töölt kõrvaldamises ning neile kuriteokahtlustuse esitamises.

Üks uurimise käiguga kursis olev inimene rääkis, et nädalapäevad tagasi toimunud Janek Pritsi ülekuulamine kestis ligi kuus tundi – selge, et inimest, kes võimudega koostööd ei tee, pole mõtet nii kaua üle kuulata.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474