20. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Luman tõstis Mapri Projekti struktuuris ümber

Ärimees Toomas Lumani suuromanduses olev Nordecon International AS ja tema 100%-line tütarettevõte Nordecon Infra AS sõlmisid lepingu, millega Nordecon International AS müüs kogu oma 52% suuruse osa ettevõttes OÜ Mapri Projekt ASile Nordecon Infra.

Nimetatud tehingu näol on tegemist kontsernisisese ümberstruktureerimisega, millega ei muutunud kontserni osalus ettevõttes OÜ Mapri Projekt. Osa ülemineku päevaks on lepingu kohaselt 31. mai, teatas Nordecon (endine Eesti Ehitus). Mapri Projekti põhitegevuseks on erinevate betoonitööde teostamine.

Nordeconi teatel tehti ümberstruktureerimine lähtuvalt kontserni strateegiast aastateks 2009-13. Selle kohaselt on Nordecon International AS valdusettevõte, mis keskendub kontserni strateegilisele juhtimisele ning tugiteenuste juhtimisele. Põhitegevust läbi viivad ettevõtted koondatakse kõik vastavalt kas hoonete või rajatiste ehitamisega tegelevatesse alamkontsernidesse.

Tehing ei avalda olulist mõju Nordecon International kontserni tegevusele ega ole käsitletav olulise osaluse omandamisena Tallinna börsi reglemendi osa "Nõuded Emitentidele" tähenduses. Nordecon Internationali nõukogu ja juhatuse liikmed ei ole tehingust muul viisil isiklikult huvitatud, teatas firma.

Nordeconi kontsern hõlmab ettevõtteid, mis on keskendunud hoonete ja rajatiste ehitamise projektijuhtimisele ja peatöövõtule. Geograafiliselt tegutsevad ettevõtted Eestis, Lätis, Leedus ja Ukrainas. Eestis on täiendavateks tegevusvaldkondadeks lisaks teedeehituse ja -hoolduse ning keskkonnaehituse ja betoonitööde otsetöövõtt. Kontserni kuulub lisaks emaettevõttele üle 20 tütarettevõtte.

Nordeconi kontserni eelmise aasta konsolideeritud müügitulu oli 3,9 miljardit krooni ja konsolideeritud puhaskasum 171 miljonit krooni. Nordecon International kontsern annab tööd rohkem kui 1200 inimesele.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474