25. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehitusfirmad: renoveerimislaen toob töö õuele

Korterelamute renoveerimise ja fassaaditööde firmad on veendunud, et KredExi korteriühistutele pakutav pikaajaline renoveerimislaen toob edaspidi rohkem tööd ka nende õuele.

Griswald Oü juhatuse liige Ardo Siemer ütles Äripäevale antud kommentaaris, et renoveerimislaen tooks nende firmale kindlasti tööd juurde. Tema sõnul on renoveerimine praegu päevakorral. „Väga oluliseks peetakse, hinnapäringuid tehakse palju,“ rääkis ta, kuid tõdes, et kahjuks jääb töödeni jõudmine tihti raha taha. „Just raha ja korteriühistute laenusaamine, kuna võlgnikke on palju. Siis ei anta laenu nii kergelt kui eelmistel aastatel,“ rääkis Siemer takistustest.

"Järsult tõusnud küttehindu arvestades muutub soojustamine järjest olulisemaks, vaadates, kui palju küsitakse soojustustööde kohta infot,“ väitis ka teine anonüümseks jääda sooviv ehitusfirma töötaja (nimi on toimetusele teada - toim)

„Teiselt poolt, võttes arvesse majanduslangust ja et paljud kaotavad töö, siis väga paljud ei saa neid töid teha,“ rääkis ehitusfirma töötaja. „On küll suured kortermajad, kus peaks olema palju elanikke ja võimalus saada pangalaenu, aga samas on ka palju võlglasi ja siis on jälle töödel kriips peal," lisas ta.

Kas korterelamute renoveerimislaen annaks rohkem tööd ka teie firmale? "Ma usun, et kindlasti toob juurde. Paljud inimesed leiavad kindluse töid tellida."

Mõlemad firmad tõdesid, et momendil on tööd üsna vähe ning asi on kaugel sellest, mis varem oli. Teenuse hinna langetamise küsimuses firmad päris ühel meelel ei olnud. "Ei ole pidanud alla laskma, kujuneb vastavalt materjali hinnale, tööliste palgale,“ ütles ühe ehitusfirma töötaja ning lisas, et tõenäoliselt natuke odavamaks on läinud. Siemer nentis, et Grisvald OÜ on hindu tunduvalt langetanud. „40-50% kohati,“ lisas ta.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474