26. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Spekulandid panustavad nafta hinna kukkumisele 50 dollarile

Pärast seda kui nafta hind kerkis eelmisel nädalal üle 60 dollari barrel, muutusid New Yorgi börsi populaarseimateks tehinguteks müügioptsioonid hinnaga 50 dollarit barrel, kirjutab Bloomberg.

Optsioonilepingute arv, mis annab õiguse müüa juulis naftat hinnaga 50 dollarit barrel, kasvas eelmisel nädalal 22 protsenti, 24 948 lepinguni. Kolme nädalaga on nende lepingute arv kolmekordistunud. Optsioon on õigus müüa mingit vara kindla hinnaga kindlal tähtajal.

Kauplejad usuvad, et juulis kukub nafta hind 50 dollarini barrel, sest toornafta laoseisul USAs jääb kahe aastakümne kõrgeimast tasemele alla vaid 1,8 protsenti ning Rahvusvahelise Energeetikaagentuuri (IEA) ennustuse järgi on nõudluse langus musta kulla järele suurim alates 1981. aastast.

Sel aastal on nafta hind kerkinud juba 38 protsenti, ulatudes 20. mail 62,26 dollarini barrel. „Nafta hinna kerkimine on jõudnud reaalsusest ette ja ette ka fundamentaalnäitajatest,“ kommenteeris uudisteagentuurile Commerzbank AG analüütik Eugen Weinberg. „Mõistlik on selle korrektsioon ja langemine 50 dollarile barrel," lisas ta.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474