27. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Swedbanki tütar ostis pankrotis Targa Kodu

Swedbanki tütarettevõte SRE Management ostis mai keskel toimunud suulisel enampakkumisel Tallinnas Juurdeveo tänaval asuva Targa Kodu maja.

Äripäeva andmetel on tegemist teise võlgadesse sattunud arendusprojektiga, mille Swedi tütar omandas.

„Tõepoolest, SRE Management omandas selle objekti,“ kinnitas Äripäevale Swedbank Eesti pressiesindaja Mart Siilivask.

„SRE Management teeb oma ostuotsused atraktiivse hinnataseme põhjal ning lähtub vara pikaajalisest väärtusest,“ põhjendas Siilivask panga otsust. SRE Managementi juhti Urmas Somelarilt Äripäeval kommentaari pole õnnestunud saada.

Aprilli lõpus ilmus Ametlikes Teadaannetes teade, et Prior Holding pankrotihaldurid müüvad enampakkumisel ettevõtte omandis olevat kinnisvara alghinnaga 59 miljonit krooni, millele lisandub käibemaks 18%.

Tegemist oli kolmanda enampakkumisega. Esimene leidis aset märtsi teises pooles, kui Juurdeveo 19 alghinnaks oli määratud 105 miljonit krooni. Ostjat sellise hinnaga aga ei leitud, mistõttu langetati teise enampakkumise tarbeks hinda 85 miljonile kroonile. Teine enampakkumine toimus aprilli keskpaigas ning ka seal ei leidnud Tark Kodu endale uut omanikku. Prior Holdingu pankrot kuulutati Harju maakohtus välja selle aasta jaanuaris.

Juurdeveo 19 peale on Swedbanki kasuks seatud neli hüpoteeki kokku summas 117, 3 miljonit krooni ning kaks hüpoteeki Skype'i asutajate investeerimisfirma ja Prior Holding osaniku Ambient Sound Investments OÜ kasuks summas 35 miljonit krooni.

95% kinnistust on elamumaa, 5% ärimaa. Tegemist on hoonestatud ehitusjärgus 85 korteriga elamuga, mille korteriomandid on moodustamata.

Märtsi lõpus soetas sama SRE Management Lembitu-Aeg Arbeiteri ja Marje Mändsalu firmale Unired kuuluva Kakumäe tee 12 krundi, mille pani müüki Tallinna kohtutäitur Marek Laanemets alghinnaga 10,5 miljonit krooni. Ostjaks osutus võlausaldaja Swedbank, kes avas sellega oma nn hapude kinnisvaraarenduste portfelli.

Aprilli lõpus kirjutas Äripäev, et kinnisvarafirma Unired võib Swedbanki kinnisvaraportfelli peagi täiendada, kuna 2006. aasta suvel andis Swedbank nende Viimsi arendusele samuti laenu (hüpoteegiga 7,5 mln kr). Ka see arendusprojekt on praegu kohtutäitur Marek Laanemetsa käsutusõigusega.

SRE Management on selle aasta 3. veebruaril asutatud ettevõte, mis kuulub Swedbankile. Ettevõtte juhatuse liige on Urmas Somelar ning nõukogusse kuuluvad Priit Perens, Erkki Raasuke ja Kristina Mikenberg. Ettevõtte tegevusalaks on äriregistris märgitud enda või renditud kinnisvara üürileandmine ja käitus.

Ambient Sound Investments OÜ loodi 2003. aastal eesmärgiga hallata ja edasi investeerida Skype'i eestlastest loojate vara. Aktiivset investeerimist alustati 2006 aprillis. ASI on rahastanud kokku 21 käivitusjärgus olevat tehnoloogiaettevõtet maailma eri paigus, sealhulgas Eestis.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474