28. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehitusettevõtja: olukord on rahuldav

Eesti kapitalil põhinev peamiselt keskkonnaehitusele spetsialiseerunud Terrat AS hindab enda olukorda rahuldavaks, välisturul on projektid pooleli ning uuedki tulemas.

„Soomes on üks projekt lõppenud, teine pooleli, kolmas hakkamas,“ loetles Terrati üks omanik ja juht Rein Rajamäe ettevõtte käekäigust välisturul, kus praegu peamiselt tegutsetakse.

Lätis tegeletakse ka vähesel määral, kuid Läti olukorda peab Rajamäe praegu hullemaks kui Eestis. „Ei tähenda, et homme midagi muutuda ei või,“ lisas ta siiski optimistlikult.

Soome turu osas ollakse saavutanud kindel positsioon, kuigi Rajamäe nentis, et „ega nad võõraid näha ei taha nagu meie isegi ei taha siin neid näha“. „Aga ma arvan, et mingi perspektiiv on meil seal olemas,“ lisas ta.

Millal Eesti ehitusturg käima läheb, sõltub Terrati juhi sõnul eurorahast. „Kui Euroopa abifondide raha käiku lastakse ja omapoolsed finantseeringud leiavad katted, siis võiks nagu midagi edeneda,“ rääkis ta.

Praegu ehitatakse Rajamäe hinnangul peamiselt teid ja keskkonnarajatisi. Millised plaanid Terratil tulevikuks on, seda juht avaldada ei taha. „Kuhu raha taha saame. Plaanidest võime rääkida siis, kui lepingud taga on,“ jätab ta kõik praegu enda teada.

Ehitusettevõtted ehitasid I kvartalis eelmise aasta sama perioodiga võrreldes ligi kolmandiku võrra vähem, teatas statistikaamet. Hoonete ehitamine vähenes püsivhindades 42%. Rajatiste ehitamine jäi samale tasemele. Ehitusturu langus on tingitud eelkõige elamuehitusmahtude vähenemisest kohalikul turul. Vastupidiselt langustrendil liikuvale kohalikule ehitusturule kasvas välisturul tegutsevate Eesti ehitusettevõtete ehitusmaht võrreldes aastatagusega 6%. Kasv tulenes hooneehitustöödest.

Terrat AS alustas 1992. aastal ning ettevõte loodi endise Tallinna EPT maaparandusosakonna baasil. Oleme teostanud ehitusprojekte üle Eesti ning ka Lätis, Soomes, Tšehhis, Bulgaarias ja Venemaal, teatab ettevõte oma kodulehel. Laienetud on ka veevarustus- ja kanalisatsioonisüsteemide ehitusele, renoveerimisele kaevamata meetodil, kuivendus- ja niisutussüsteemide ehitusele jm. Terrati osanikud on Olev Pärtel, Rein Rajamäe, Enn Ränd ja Maido Volber, kes omavad kõik võrdselt 25% ettevõttest, selgus Äripäeva infopangast Agent.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474