28. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kanada pensionifond kiikab USA, Suurbritannia ja Austraalia kinnisvara suunas

Kanada suuruselt teine pensionifondivalitseja The Canada Pension Plan Investment Board otsib olulisi kinnisvarainvesteerimisvõimalusi langenud hindadega USAs, Suurbritannias ja Austraalias, vahendab Bloomberg.

Fondijuht Graeme Eadie ütles, et kaubanduskeskused USAs on kroonijuveelid, mis harva satuvad turule. Märtsi lõpus 105,5 miljardit Kanada dollarit ehk 94,6 miljardit USA dollarit Kanada ametnike pensionivara kasvatav fond kaotas aastaga 19 protsenti.

Fond kaalub esimest ärikinnisvarainvesteeringut Brasiilias. Arenevate turgude kinnisvara, kuhu kuuluvad näiteks Hiina, Mehhiko ja Türgi, moodustavad umbes 11 protsenti fondi varadest. Brasiilia investeerimisvõimalus kujutab endast lao- ja büroopindasid.

Fond kärpis Kanada aktsiate osa 25 protsendilt 15 protsendile. Välismaiste arenenud turgude aktsiatesse suunati täiendavalt viis protsenti varadest.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474