28. mai 2009

Kanada pensionifond kiikab USA, Suurbritannia ja Austraalia kinnisvara suunas

Kanada suuruselt teine pensionifondivalitseja The Canada Pension Plan Investment Board otsib olulisi kinnisvarainvesteerimisvõimalusi langenud hindadega USAs, Suurbritannias ja Austraalias, vahendab Bloomberg.

Fondijuht Graeme Eadie ütles, et kaubanduskeskused USAs on kroonijuveelid, mis harva satuvad turule. Märtsi lõpus 105,5 miljardit Kanada dollarit ehk 94,6 miljardit USA dollarit Kanada ametnike pensionivara kasvatav fond kaotas aastaga 19 protsenti.

Fond kaalub esimest ärikinnisvarainvesteeringut Brasiilias. Arenevate turgude kinnisvara, kuhu kuuluvad näiteks Hiina, Mehhiko ja Türgi, moodustavad umbes 11 protsenti fondi varadest. Brasiilia investeerimisvõimalus kujutab endast lao- ja büroopindasid.

Fond kärpis Kanada aktsiate osa 25 protsendilt 15 protsendile. Välismaiste arenenud turgude aktsiatesse suunati täiendavalt viis protsenti varadest.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474