• 29.05.09, 11:43
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Sampo Life'i müük aprillis kümnekordistus

Elukindlustusfirma Sampo Life müüs aprillis investeerimisriskiga elukindlustustooteid 82 miljoni krooni eest ehk tavapärasest umbes kümme korda enam.
Kui eelmise aasta algusest kuni märtsini on Sampo Life müünud keskmiselt kuus 9,5 miljoni krooni eest investeerimisriskiga elukindlustustooteid, siis aprillis ulatus nende toodete müük 82 miljoni kroonini ning kergitas kindlustusseltsi kuu kogukäibe 84,6 miljoni kroonini.
Kokkuvõttes tähendas see seda, et elukindlustusturu kolmas tegija Sampo Life kogus möödunud kuul turult ära enam kui poole rahast.
Eesti elukindlustusturu kogumüük ulatus tänu Sampole aprillis 152,8 miljoni kroonini ehk kõrgeima kuumüügini pärast 2007. aasta detsembrit.
Sampo Life'i juhatuse esimees Imre Madison tunnistas, et müüki aitasid paisutada suurinvestori(te) sissemaksed, mistõttu järgnevatel kuudel selliseid meganumbreid oodata ei ole.
Tavaliselt tuleb 90% elukindlustuse rahast sisse igakuiste püsimaksetena ja 10% pisteliselt. Seekord oli siis pisteliste maksete osakaal ülisuur.
Madison sõnul ahvatlevad investoreid fondiplaanid, mis annavad pärast 12aastast investeerimisperioodi kogujale tulumaksusoodustuse. Samuti saavad elukindlustustoodete müüjad kasutada praegust tõusu aktsiaturgudel ära hea müügiargumendiga.
Selle aasta esimese nelja kuuga on elukindlustusseltsid kogunud preemiaid 391,1 miljonit krooni, mida on 83,6 miljonit krooni vähem kui aasta eest.
Väljamakseid seltsidest on tehtud jaanuarist aprillini 261,5 miljonit krooni ehk 66 miljoni krooni võrra vähem kui eelmisel aastal.
Autor: Haldusuudised.ee

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 04.09.24, 13:41
Kontsept Arhitektuuribüroo päästis Tartu südames miljööväärtusliku hoone ja andis Peetri tänavale uue hingamise
Kontsept Arhitektuuribüroo poolt projekteeritud korterelamu Tartus Peetri tänav 7 pakub varasema mahajäetud hoone asemel üksnes silmailu. Aastakümneid varjusurmas olnud hoone on saanud uue hingamise, stiilse hoovimaja ja uued elanikud.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kinnisvarauudised esilehele