3. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nafta hind kukkus järsult

Nafta hind kukkus täna üle nelja protsendi pärast seda, kui USA energeetikaministeeriumi raport laoseis kohta näitas, et nõudlus musta kulla järgi langes 10 aasta madalaimale tasemele.

Toornafta juulilepingute hind kukkus New Yorgi kaubabörsil 4,2 protsenti 65,65 dollarini barrel.

Toornafta laoseis kasvas eelmisel nädalal 2,9 miljoni barreli võrra 366 miljonini, vahendab uudisteagentuur Bloomberg. Kasv saavutati tänu impordi 9,9-protsendilisele kasvule ning nõudluse kukkumisele madalaimale tasemele alates 1999. aasta maist.

Dollari nõrgenemise tõttu kerkis naftabarreli hind ajavahemikus 21. maist kuni 1. juunini 7,53 dollari võrra, mis on selle kestvaim hinnaralli sel aastal.

Kuna naftasaaduste tarbimise suvine hooaeg kestab mai lõpust septembri alguseni, oli nõudluse kahanemine üllatav. „See on ilmselt märk, et tarbijad vähendavad hinnatõusu tõttu liikumist,“ kommenteeris uudisteagentuurile investeerimisfirma OptionsXpress tooraineturgude vanemanalüütik Mike Zarembski.

Eesti suuremad kütusemüüjad tõstsid täna autokütuse hinda 35 sendi võtta liiter.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474