4. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parkimismajade arendaja: Venemaal konkurente pole

Äsja Venemaa parkimisärisse sukeldunud AS Oilikeni juhatuse esimees Sergei Jurkini sõnul on investeering perspektiivne, kuna parkimismajade arendajal pole seal praktiliselt ühtegi konkurenti.

"Mitmekorruseliste parkimismajade ehitus pole Venemaal arenenud," rääkis Jurkin Delovõje Vedomostile, "ilmselt seetõttu, et see ärivaldkond pole nii kasumlik kui kauplemine naftatoodetega, sestap pole turunišš täna ka hõivatud."

Oilikeni asutatud Kaasani parkimismaju arendav fond on vaid finantsinstrument lisainvesteeringute ligimeelitamiseks. "See pole seal registreeritud kui juriidiline isik, investorite huve kaitseb Suurbritannia ettevõte Ak Bars Capital," vastas Jurkin küsimusele, kui keeruline oli Eesti kodanikel Venemaal ettevõtet registreerida.

"Minimaalne kapitali suurus on 25 miljonit rubla," märkis Jurkin asutaja poolt fondi investeeritud summa kohta.

Jurkin lisas, et Oilikeni parkimismajade projekt on pikaajaline ning arvestatud kaheksale aastale. Selle aja jooksul ehitatakse mitu parkimismaja, mille sisemine rentaablus peaks sõltuvalt konkreetsest objektist jääma 18-25% vahele.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Külli KaljulindReporter-toimetaja Tel: 58 223 022
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474