11. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lambad müüakse kõik välismaale

Kopra karjamõisas elab Eesti suurim lambakari. Kõik lambad müüakse aga maha välismaale, sest sealt saab paremat hinda ja müümine ei ole ka nii tülikas kui Eestis.

“Koos talledega on meil päid karjas üle 4500, järgmine suurem poegimiste aeg hakkab pihta augustis,” räägib Valgamaal Tõlliste vallas lambaid kasvatava OÜ Kopra Karjamõis juhataja Jüri Koppel Maalehes.

Koppeli sõnul läksid nad lammaste arvuga läinud aastal mööda ärimees Rein Kilgile kuuluvast Nurmus Grupi lambakarjast Jõgevamaal ning said nii Eesti suurimaks. Seda näitas ka talle makstud PRIA utetoetus, mis oli esimest korda Kilgi omast suurem.

Vaid korra on Kopra karjamõisaks kasvanud firma väljast loomi sisse ostnud, ühe 450pealise karja. Suurim hüpe oli 2008. aastal, kui põhikari kasvas 1400-lt 2200 ligi. Koppel leiab, et loomi on ikkagi vähe ja tänavu talveks peaks veel 500 utte lisaks jätma.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474