11. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Urve Palo töö ümberjagamine säästab üle 10 miljoni

Valitsus andis rahvastiku- ja integratsioonipoliitikaga tegelenud minister Urve Palo ülesanded üle neljale ministeeriumile, millega säästetakse üle kümne miljoni krooni riigi raha.

Ümberkorraldused aitavad vältida dubleerimist ning säästa personali- ja majanduskulusid käesoleval ning tuleval aastal kokku kümme ja pool miljonit krooni.

Seoses minister Urve Palo volituste lõppemisega otsustas valitsus anda ministri rahvastikupoliitikaga seotud ülesanded üle sotsiaalministeeriumile, integratsioonipoliitikaga seotud ülesanded kultuuriministeeriumile, väljaspool Eestit elavate rahvuskaaslastega seotud ülesanded haridus- ja teadusministeeriumile ning represseeritute ja represseeritutega võrdsustatud isikutega seotud ülesanded regionaalministrile.

Ministri büroos töötas ministri volituste lõppemise ajal 12 ametnikku. Seoses ministri volituste lõppemise ning ülesannete üleandmisega kaob seitse ametikohta, kahe ametikoha töötasuvahendid antakse üle sotsiaalministeeriumile ja kolme ametikoha töötasuvahendid kultuuriministeeriumile.

Seaduse kohaselt võib president peaministri ettepanekul nimetada ametisse "portfellita ministreid", kes ei juhi ministeeriumi ja kelle ülesanded määrab kindlaks peaminister oma korraldusega. Minister Urve Palo ülesanded määras peaminister kindlaks 12. aprillil 2007. Palo volitused lõppesid käesoleva aasta 21. mail ning uut sarnaste ülesannetega ministrit ametisse ei nimetata.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474