16. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Einstein: kindlustunnet pole, kuid ootus on positiivne

Mõned kliendid on pessimistlikud, kuid osadel on tööd tulemas - pigem vaatame äraootavalt positiivselt teisele poolaastale, märkis Kunda Nordic Tsemendi tegevdirektor Meelis Einstein.

"Kindlustunnet küll pole teise poolaasta suhtes - pigem on ikkagi ootus ja see ootus on positiivne. Tegutseme ehitussektoris ja praegu on ehitussektori kõrgaeg," kommenteeris Einstein Eesti Panga finantsstabiilsuse ülevaadet, milles öeldi, et viimased nädalad on näidanud optimistlikke märke ning näeme, et maailma majandusel läheb paremini, kuid määramatus on endiselt suur.

"Vaatame kuidas aasta teine pool läheb, aasta algus on käivitunud küll väga raskelt. Ma ise küll tahaks loota, et see auk on läbi käidud. Praegu on alustatud infrastruktuuri projektidega ning eks kinnisvara saab ka ära müüdud," lisas ta.

"Eluasemeid veel ehitama ei hakata, aga kui me suhtleme oma klientidega, on mõned kliendid küll väga pessimistlikud, kuid osad ikkagi räägivad, et tööd on tulemas. Pigem vaatame äraootavalt positiivselt teisele poolaastale, kuid seda ei saa öelda, et kindlustunnet oleks," sõnas Einstein.

Einstein tunnistas, et teine kvartal on olnud võrreldes esimesega parem. "Kui me võrdleme kogu eelmist aastat, oli paljudel ehitusettevõtjatel 2008. aasta I kvartal väga tugev. Nii oli see ka meil, kuid selle aasta I kvartal oli peaaegu kolm korda viletsam kui eelmisel aastal," tõdes ta.

"Ehitussektoris algas langus eelmisel aastal peale esimest kvartalit ning kui võrrelda selle aasta iga järgnevat kvartalit mullusega, läheb juba iseenesest paremaks. Arvan siiski, et selle aasta kokkuvõttes on langus kahekordne," ütles Einstein.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474