17. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome haiglad noolivad Ida-Virus uusi töötajaid

Kuivõrd bussijuhtide värbamine Soome kujunes Ida-Virumaal edukaks, siis kutsusid soomlased kohalikke inimesi eile Kukrusel ja Jõhvis toimunud infopäevadel piiri taha ka sanitariks või meditsiiniõeks.

Soome täiskasvanute koolituskeskuse JAKK projektijuht Anneli Kattai selgitas, et infopäevi tehakse piirkondades, kus on suurem tööpuudus, kirjutab Põhjarannik. Tervishoiutöötajaid otsitakse Ida-Virumaalt ka seetõttu, et siin on palju selle haridusega inimesi.

Kattai sõnul on mullu sügisel tehtud kampaania raames läinud Eestist Helsingisse ja lähiümbrusesse 145 bussijuhti. Neist kõik ei ole Ida-Virumaalt, sest roolikeerajaid otsiti ka Pärnust. Näiteks Narvast tuli 15 bussijuhti ja ainult üks läks koju tagasi. Ülejäänutel tuli ka pere järele.

Tervishoiutöötajatelt eeldatakse kas töökogemust või erialase koolituse olemasolu. Töövõimalus avaneb umbes kahekuuliste soome keele intensiivkursuste järel.

Ka Suomen Työkonsultointi OY konsultant Liia Kapanen kinnitas, et kuigi Helsingi ja selle lähiümbruse haiglates on meditsiiniõdedest ja sanitaridest suur puudus, on oodatud siiski ainult need, kes suudavad vajalikus koguses soome keelt ära õppida.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474