24. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Venemaa lõpetab taas gaasi pumpamise Ukrainasse

Gazprom loobus gaasi hoidmisest Ukraina maaalustes hoidlates, kuna kaduma läks umbes 8 miljardit kuupmeetrit maagaasi, teatas ettevõtte asejuht Aleksandr Medvedev tänasel pressikonverentsil Moskvas.

"Kahjuks puutusime kokku sellega, et Ukraina hoidlatest kadus jäljetult üsna oluline kogus gaasi, umbes 8 miljardit kuupmeetrit," vahendas Medvedevi sõnu Ukraina Delfi. Medvedev rõhutas, et pärast seda loobus Gazprom gaasi hoidmisest Ukraina maaalustes hoidlates.

Medvedevi sõnul näevad kehtivad lepingud ette, et kogu vastutus maaalustes hoidlates oleva gaasi eest lasub Naftogaz Ukrainal. Gazpromi juht lisas, et majanduskriis on olukorrale negatiivset mõju avaldanud, kuid see ei vabasta Ukrainat transiitmaa kohustuste täitmisest.

Kui Venemaa lõpetab gaasi pumpamise Ukrainasse, muutub gaasi edastamine Euroopasse tehniliselt võimatuks, lisas Delfi.

Venemaa soovib taas üle vaadata ka gaasi hinda. Seda ei tehta Naftogaz Ukraina, vaid poliitilisel tasemel, kus Ukraina avaldab tugevat vastuseisu ja pillub poliitilisi loosungeid, märkis Medvedev.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474