27. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Q Vara pani raamatupidamisega kõvasti puusse

Lisaks vara raiskamise ja võlausaldajate huvide kahjustamise faktile tuvastas Harju maakohus, et Q Vara raamatupidamine logises igast kandist.

Seadus käsib saneerimisnõustajal võlausaldajaid saneerimismenetluse algatamisest ja nõuete suurusest teavitada. Kui võlausaldaja ei nõustu saneerimisteates toodud nõudega, saab ta esitada vastuväite ja seda tõendada. Seejärel otsustab põhi- ja kõrvalnõude suuruse ning tagatiste olemasolu kohus.

11. veebruarist 27. veebruarini edastasid Q Vara saneerimisnõustajad kohtule 42 võlausaldaja vastuväidet koos tõenditega, selgus eilsest saneerimismenetluse lõpetamise määrusest.

Kohus leidis samas, et nii suur vastuväidete arv sai tuleneda vaid valedest andmetest Q Vara raamatupidamises. Ainuüksi asjaolu, et nii palju võlausaldajaid vaidlustas saneerimisteates esitatud nõuded, viitab vajakajäämistele Q Vara raamatupidamises, mis ei vastanud järelikult raamatupidamise seaduses kehtestatud nõuetele ega taganud aktuaalse, olulise ja objektiivse informatsiooni kättesaadavust, märkis kohus.

Raamatupidamisvead olid üheks põhjuseks, miks kohus otsustas kinnisvarakontserni saneerimismenetluse ennetähtaegselt lõpetada ja sundida alustama pankrotimenetlust.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474