30. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vooglaid: Manutent lõpetab edukalt ja õnnelikult tegevuse

Ma ei näe kinnisvaraarenduses lähema paari aasta jooksul tegevust ning seetõttu lõpetab OÜ Manutent oma tegevuse täielikult, ütles ettevõtte juhatuse esimees Märt Vooglaid.

Väärtpaberiregistri andmetel on mai lõpust vähendanud Manutendi oma osakapitali 19,7 miljonilt 40 000 kroonini ehk pea viissada korda. "Omakapitali on vähendatud juba kaks kuud tagasi. See on sihipärane tegevus. OÜ Manutent lõpetab oma tegevuse täielikult, me liigume selles suunas. Ettevõttel pole ühtegi võlga, ühtegi kohustust. Manutent lõpetab edukalt ja õnnelikult oma kinnisvaraarendus tegevuse," kommenteeris Vooglaid.

"Manutendil pole eelmise aasta septembrist olnud ühtegi vara ega võlga – see on täiesti carte blanche," lisas Vooglaid. Ta ütles, et kõik on antud juba likvideerijale üle. "Likvideerija tegeleb sellega juba. Õnneks läks seekord nii, et teadaolevalt ei ole ühtegi ettevõtet pankrotti läinud erinevalt Äripäeva kirjutistest," märkis Manutendi juhatuse esimees.

Vooglaid põhjendas, et tema jaoks sai selleks korraks lihtsalt kinnisvaraarendus läbi. "Manutent oli loodud ikkagi 2001. aastal selgelt kinnisvaraarendusfirmaks ja täna ma ei näe lähemal paaril aastal selles valdkonnas tegevust. Kinnisvara pole halb sõna, kuid arendustegevust kui sellist ma ei arva, et peaks tegema täna," kinnitas ta.

Vooglaid ütles, et praegu on segased ajad ning uute ettevõtmiste otsuseid ta ei tee. "Mina kui ettevõtja ei oskagi sellises majanduskeskkonnas midagi teha, sest kunagi ei tea, mis päeval tuleb valitsus uute maksudega. Täna on vara uute ettevõtmiste otsuseid teha," sõnas ta.

Eelmise aasta juuni lõpus oli ettevõttel varasid 968 miljoni krooni väärtuses. Mullu 26. juunil kirjutas Äripäev, et Soome suurim hotelli- ja kaubanduskontsern SOK ostis Vooglaiule kuuluvalt Manutendilt Peterburis Vassili saarel asuva Sokos Hotel Vasilievsky kinnistu.

Manutent Eestile kuulus ka 66% TCG Kinnisvarast, kuid nüüd on selle osaluse Petramarkile maha müünud. 2007. aasta Manutendi aastaaruande järgi müüdi TCG aktsiapakk eelmise aasta esimeses pooles.

Märt Vooglaid

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474