2. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu volikogu käis taas liikmete palga kallal

Tartu volikogu kinnitas täna uue tasu ja hüvituste maksmise korra, mis läks eelnevalt toimunud tasude külmutamisest veelgi kaugemale, kaotades kuu- ja tunnitasud. Kui volikogu istungeid ei toimu, raha ei saa. Koosolekul osalemise eest saab 300 krooni olenemata koosoleku pikkusest.

Tartu linnavolikogu teatel tunnistati ühtlasi kehtetuks 1993. aastast pärinevad otsused, mis sidusid volinike tasud keskmise palgaga. Volikogu uue koosseisu liikmetele hakatakse maksma 1000 krooni istungil osalemise eest ning 500 krooni kuus volikogu liikme ülesannete täitmise eest. Kuutasu ei maksta nende kuude eest, kui volikogu istungeid ei toimu. Kuludokumentide alusel hüvitatakse täiendavalt volikogu liikme ülesannete täitmisel tehtud kulutused, näiteks lähetustega seotud kulud.

Komisjonide liikmete töö tasustamisel kaob ajaline arvestus – komisjoni koosolekul osalemise eest saab 300 krooni olenemata koosoleku kestusest. Elektroonilisel koosolekul osalemise tasu on 50 krooni.

Volikogu esimehe, aseesimehe, komisjoni esimehe ja fraktsiooni esimehe tasu ning hüvitused otsustab linnavolikogu nende ametisse valimisel või fraktsiooni registreerimisel.

Tartu volikogus on seni makstud hüvitusi 1993. aastast pärit otsuste alusel, mis lähtusid Riigikogu esimehe ja liikmete palgast, sidudes nõnda volikogu erinevate tasude suurused keskmise palgaga.

Eelmise aasta novembris otsustati Tartu linna ametiasutuste palgajuhendit kinnitades külmutada nii volikogu kui linnavalitsuse liikmetele makstavad tasud sel hetkel kehtinud suuruses. Selle aasta märtsis kärbiti aga kõiki volikogu hüvitusi ning linnavalitsuse liikmete palkasid 10 protsendi võrra.

Praegu makstakse volikogu esimehele tasu 44 724 krooni, aseesimehele 12 424 krooni ning volikogu komisjoni esimehele 2485 krooni kuus. Volikogu liige saab istungil osalemise eest 1052 krooni, komisjoni liikmele makstakse hüvitust koosoleku esimese tunni eest 100 krooni, iga järgneva tunni eest 75 krooni ning elektroonilisel koosolekul osalemise eest 50 krooni. Fraktsioonide esimeeste tööd ei ole siiani tasustatud.

Linnavolikogu kulutusi järgmistel aastatel mõjutab kokkuvõttes see, millised tasud otsustab oktoobris valitav uus koosseis määrata volikogu esimehele, aseesimehele ning komisjonide ja fraktsioonide esimeestele. Samuti avaldab mõju komisjonide arv ja nende suurus ning kui palju toimub volikogu istungeid.

Volikogu tasu ja hüvituste maksmise korra eelnõu esitasid ühiselt kõik volikogu fraktsioonid ja Rahvaliidu esindajad.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474