10. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Iizi: kaskokindlustuse hinnad langenud aastaga enam kui kolmandiku

Iizi kindlustusmaakleri värske analüüs näitab, et eelmise aasta sama ajaga on sama sõiduki kindlustamine täna keskmiselt 35% soodsam. Üksikutel juhtudel on hind langenud lausa mitu korda.

Lisaboonusena on mitmel kindlustusandjal laienenud ka kindlustuskaitse, teatas ettevõte. Oma panuse maksete langusele on lisanud ka üldine sõidukihindade järsk kukkumine. Mitmete kindlustusandjate tariifiarvestuses on sõiduki turuhind üheks makse kujunemise teguriks.

Kindlustusandjate hindu, kes on üle läinud puhtalt margi ja mudeli kaudu tarifitseerimisele sõidukite järsk hinnalangus niipalju ei puuduta. Üha enam on hakatud arvesse võtma ka konkreetse sõiduki kasutaja riski.

Hea meel on ka selle üle, et üldine kaskokindlustuse kahjusus näitab langustrende. Põhjuseid võib otsida ilmselt nii paranenud liikluskultuurist, kindlustusandjate poolsest paremast riskihindamisest kui ka üldisest inimeste suuremast alalhoidlikkusest. Kõik see annab samuti varem või hiljem tunda kindlustusmakses.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474