15. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Meerits loobus Mainorist ja võttis vastu uue osaluse

Arendusfirmas Mainor on kuuendik osalust leidnud endale uue omaniku, nimelt Heldur Meeritsale ja Andrus Kaldalule kuuluv Bioinvest müüs oma osaluse ning sai selle eest vastu Mainorilt otseosaluse Ülemiste City suuromanikus Smart City Groupis.

Väärtpaberite keskregistri andmetel on eile kuuendik ASi Mainor osakutest liikunud. "Mainor müüs ühele oma aktsionärile ühe meie sidusfirma aktsiaid ja nüüd müüs ta meile vastu oma aktsiateks Mainori aktsiaid," selgitas Mainori tegevjuht Ants Pilving. "See on grupisisene liikumine, struktuurimuutusi pole toimunud," lisas ta.

Bioinvesti üks omanikest Andrus Kaldalu ütles, et Mainori aktsionärid nad enam pole. "Ülemiste Citys omab kontrollpakki Smart City Group. Bioinvest omab selle ettevõtte aktsiaid," lisas ta. Bioinvesti teine osanik on Heldur Meerits.

"Bioinvest omandas omal ajal Mainoris osaluse sellepärast, et ta pidas huvitavaks Ülemiste City arendusprojekti. Ja kuna Mainoriga jõuti vastastikku huvitavale kokkuleppele ja lahendusele selles, kuidas Bioinvest loobub oma osalusest Mainoris ja saabki otseosaluse Smart City Groupis, mis on nagu Ülemiste City, siis tunduski see kõikidele osapooltele loogiline tehing," rääkis Kaldalu osakute liikumisest. "Jõudsime sinna, kuhu taheti jõuda – suhe sellega, mida sooviti omandada, muutus selgemaks."

Kaldalu lisas, et Smart City Group moodustas väga olulise osa Mainori väärtusest ja kui oli võimalik seda omandisuhet lihtsustada, siis sai liigutud lähemale ja lihtsustatud seda suhet.

"Sellevõrra küll kaotasime, et Mainoril on palju nii tööstusettevõtteid kui ka tuuleparke, nende asjade osalised me pole enam. Nende võitude ja kaotustega me enam kokku ei puutu," möönis Kaldalu.

Mainor on Eesti kapitalile kuuluv arendusfirma, mille nõukogu esimees ning suurosanik on Ülo Pärnits. Kontserni kuulub lisaks emaettevõttele 14 tütarettevõtet. Mainori töötajate arv oli mullu 360 inimest. Kontserni kuuluvad ettevõtted tegutsevad erinevates valdkondades: Ülemiste City Targa Äri Linna rajamine, rakenduskõrgharidus, puidu- ja metallitööstus, tuuleenergeetika ja keskkonnatehnoloogia projektid.

AS Smart City Group on ettevõte, mis loob uut tüüpi ärikeskkondi Targa Äri Linna kontseptsiooni järgi. Firma tuumomanikuks on enamusosalusega AS Mainor. Smart City Group on Tallinnas paikneva Ülemiste City suuromanik, ühtlasi on linnak ettevõtte esimene arendus.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474