16. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mesinduskeskuse idee hakkab lõpuks Muhus vilja kandma

Juba kümne aasta eest Muhumaale mesinduskeskuse rajamise ideega välja tulnud mesinik Aimar Lauge on asja teostamisele lähemal kui kunagi varem, projekt on valmis, ehitusluba olemas ning LEADER-programmile rahastamistaotlus esitatud.

"Mesinduskeskus on nii kaugel, et LEADER-projekti viisin avalduse sisse ära. Nüüd tuleb oodata vastust," rääkis Lauge, kes kevadel sai Muhu vallavalitsuselt ehitusloa Hellamaale mesinduskeskuse rajamiseks.

Mesinduskeskuse rajamise taga on tosinat mesinikku ühendav MTÜ Saaremaa Meetootjate Ühing, mesinduskeskuse mõte on Laugel juba kümme aastat peas olnud, kirjutas Oma Saar. LEA-DER-projektist on Lauge sõnul võimalik maksimaalselt saada 200 000 eurot, millest üksi jääks kindlasti väheks, ülejäänu panustavad ühingu liikmed.

Keskuse rajamise täpne ajagraafik ei ole paigas, sest oodatakse rahastamise otsust. "Meile meeldiks, kui kevadeks oleks katuse all juba," ütles Lauge ja lisas, et ehitusluba on välja antud kaheks aastaks.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474