30. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maksimarket sulgeb kõrge rendi tõttu Võrus poe

Võrumaa Tarbijate Ühistu (VTÜ) ütles üles rendilepingud Kagu-Eesti suurima kaubanduskeskuse Kagukeskusega, kuna polnud nõus olemasolevatel tingimustel seal kauplemisega jätkama.

"Saatsime kirja välja ja paneme kinni Kagukeskuse Maksimarketi, sest tänase seisuga pole me suutelised seda kauplust pidama," kinnitas LõunaLehele ühistu juhataja Andres Visnapuu. "Me oleme ikkagi ankurrentnik," märkis ta ja selgitas otsuse tagamaid: "Tuleb pingutada, et ellu jääda ja teha karme otsuseid – ebaefektiivseid asju tuleb sulgeda või ümber muuta."

LõunaLeht uuris Kagukeskuse omanikfirma juhilt Meelis Munskilt, kas viimane laseb oma suurimal kliendil välja kolida või jõutakse kokkuleppele. "Minu lasta neid ei ole, Semuehitus ei saa keelata Kagukeskusest välja kolimist," sõnas Munski ning lisas, et ärakolimine on tarbijate ühistu enda otsus.

Kagu-Eesti suurim kaubanduskeskus valmis Munskile kuuluval ehitus- ja kinnisvarafirmal Semuehitus eelmisel aastal. Semuehituse mullune müügitulu oli 134 miljonit krooni ja kasum 31,9 miljonit. Tänavu märtsis koostatud majandusaasta aruandes prognoositakse selle aasta käibeks 112 miljonit krooni ja kasumiks seitse miljonit.

Semuehitus maksis ainuomanikule Meelis Munskile eelmisel aastal dividende kaks miljonit krooni. Mullusest kasumist peaks tänavu dividende makstama kolm miljonit krooni. Ettevõtte jaotamata kasumiks jääb selle järel 56 miljonit krooni.

Meelis Munskist kirjutas Äripäev pikemalt 2006. aasta märtsis ilmunud artiklis.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474