30. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suurima omanikutuluga premeerib end Sorainen

Advokaadibüroode omanikest otsustas endale eelmise aasta eest suurimad dividendid määrata Aku Sorainen, kes plaanib sel aastal omanikutulu võtta kokku 13,6 miljonit krooni, selgus homses Äripäevas ilmuva Eesti advokaatide TOPi koostamisel.

Võrreldes eelmise aastaga on aga vähenenud nende advokaatide hulk, kes otsustasid endale maksta dividende. Kui 2007. aasta eest määras dividende 89 protsenti advokaadibüroode omanikest, siis sel aastal ainult 62%.

Homses Äripäevas ilmuva Eesti advokaatide sissetuleku TOPi koostamisel oli vaatluse all kokku 98 advokaadi sissetulek. Kui määratud dividendid ka sel aastal välja makstakse, siis teenib Eesti advokaat ühes kuus omanikutulu keskmiselt 152 418 krooni. Eelmisel aastal oli see näitaja 147 000 krooni kuus.

Eelmise aasta eest otsustas dividende mitte maksta 2008. aastal eduka stardi teinud advokaadibüroo Mägi Kraavi ja Partnerid, mis tekkis mitme väikesema advokaadibüroo ühinemisel.

„2008. aasta oli meie büroole edukas. Keerulisel ajal tuleb raha jagamisse suhtuda konservatiivselt, kui kõik jätkuvalt hästi läheb ja äriühingu majandustegevuses piisavalt turvatunnet kogutud, siis on aega dividende jagada,“ kommenteeris omanikutulu mittemaksmise otsust Mägi Kraavi ja Partnerid partner Tarvo Lindma. Muide, 2009. aastal võtavad advokaadibüroode osanikud üleüldse vähem dividende.

Advokaatide eelmise aasta sissetulekutest on võimalik lugeda homses Äripäevas ilmuvast Eesti advokaatide sissetulekute TOPist.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474