15. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ISS Haldus kasvatas mullu nii käivet kui kasumit

Kinnisvarahaldus- ja hooldusfirmasid ühendav ISS Haldus OÜ teenis majanduse jahenemisele vaatamata möödunud aastal 287,9 miljoni kroonise müügitulu juures 18 miljonit krooni puhaskasumit.

Eesti kinnisvarahalduse ja -hoolduse turuliidri ISS Halduse majandusaasta aruandes seisab, et käibe ja puhaskasumi kasv tulu tänu efektiivsele müügitegevusele ja kulude kontrollile. 2008. aasta oli kontsernile stabiilse arengu aasta, kus ettevõte laiendas oma kliendibaasi ning parandas teenuste kvaliteeti. Netokäive suurenes 12% ja puhasrentaablus 4,4%-lt 6,3%ni. 2007. aastal oni müügikäibeks 257 miljonit ja puhaskasumiks 11,4 miljonit krooni.

Korterelamute remonditööde vähenemise tõttu langes ISS Halduse tütarettevõtte Minu Vara käive eelneva aastaga võrreldes 9%. Seetõttu kogunes müügitulu 36 miljonit ja puhaskasumit ligi 0,5 miljonit krooni. Samas läks kenasti ISS Halduse tütarettevõttel, mis haldab Padriku elurajooni. Ha Ko Kinnisvarateenuste käive kasvas 4 miljonilt 4,3 miljoni kroonini ja kasum 0,6 miljoni kroonini.

Ehkki ISS Haldus oma mulluseid majandustulemusi ning turuolukorda Äripäevale ei kommenteerinud, on teada, et 2009. aastaks plaanib firma ärimahtude säilitamist ning kasumlikkuse suurendamist.

"Peamisi probleeme ettevõtte arengus tekitavad üldisest majanduskeskkonnast tulenev nõudluse vähenemine kinnisvara korrashoiu turul. Seetõttu pöörab ettevõte erilist tähelepanu teenuste standardiseerimisele, kvaliteedikontrollisüsteemi jätkuvale arendamisele, müügitegevusele ning kulude kontrollile," märkis ISS Halduse juhatuse liige Priit Paiste majandusaasta aruandes.

Tänavu juulis ühendas ISS osaühingud Minu Vara ja Ha Ko Kinnisvarateenused ISS Eestiga.

ISS Halduse omanikeks on 51%ga rahvusvaheline ISS kontsern peakorteriga Taanis ning 49%ga suurärimees Urmas Sõõrumaa U.S. Invest AS.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474