15. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põhja-Eesti Regionaalhaigla saab järjekordse ehitustoetuse

Sotsiaalminister Hanno Pevkur kirjutas neljapäeval alla määrusele, mis annab Põhja-Eesti Regionaalhaiglale (PERH) juurdeehituse lõpetamiseks enam kui miljard krooni, teatas ministeerium. PERH on toetuse saamiseks ministeeriumile esitanud ka esimese, 33,17 miljoni krooni suuruse väljamaksetaotluse.

Sotsiaalminister Hanno Pevkur kommenteeris: "Uue korpuse rajamisel on tööd saanud paljud ehitajad, kaasaegsemaks muutuvad töötingimused kahele tuhandele haigla töötajale. Kõige tähtsam on aga, et parimat ravi hakkavad saama meie elanikud ning seeläbi paraneb Eesti tervishoiu kvaliteet."

PERHi juhatuse esimees Tõnis Allik rääkis, et toetuse abil lõpetatakse Mustamäe meditsiinilinnaku infrastruktuuri arengukava kaks esimest etappi, milleks on uue X-korpuse ehitus ning C- korpuse ja patoloogia korpuse rekonstrueerimine.

"Uuest X-korpusest saab nö haigla süda, kus hakkab toimuma haigla kõige tehnoloogiamahukam ja seadmete poolest kallim osa ravitööst," lisas Allik. "On oluline, et patsiendid ei peaks oma terviseprobleemide lahendamiseks sõitma erinevate hoonete vahel, vaid saaksid ravi ühest kohast. Tegemist on väga pika edusammuga Tallinna Mustamäe haiglalinnaku kolmekümneaastases ajaloos."

Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH) juurde- ja ümberehituse projekti Euroopa Regionaalarengu Fondi (ERF) toetus on 1,035 miljardit krooni, projekti hinnanguline kogumaksumus ilma käibemaksuta on 1,682 miljardit krooni. Uues korpuses hakkab tööle haigla 3500 töötajast ligi 2000. Uue X-korpuse avamine toimub detsembris.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474