16. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Majaomanikud suruvad korrashoiuteenuse hinda alla

Kinnisvara korrashoiuteenust pakkuva CityHaldus OÜ juhatuse liige Heikki Lind ütles Äripäevale, et ehkki suurem hinnalangus oli aasta esimesel poolel, avaldavad kliendid jätkuvat survet hindade langetamiseks.

CityHaldus tegi 2008. aastal ligi 52% suuremat käivet kui 2007. aastal ning tuli omadega plussi, ehkki majandus keeras otsa allapoole. Firma teenis 33,9 miljoni kroonise käibe juures 1,8 miljonit krooni puhaskasumit. Aasta varem oli käibeks 22,3 miljonit ja puhaskasumiks 1,5 miljonit krooni.

"Tõhus müügitöö, hea meeskond ning kulude pidev kontrolli all hoidmine," kommenteeris Lind suurepäraseid tulemusi.

Tänavu on oodata klientide jätkuvat survet teenuste hindade langetamiseks ning tõenäoliselt vähenevad haldus- ja hooldusettevõtete käibenäitajad 2008. aastaga võrreldes ligikaudu 25%, rääkis Lind. "Ma arvan, et suurem hindade langus on I poolaastal juba ära olnud ning nüüd on loota teatud stabiliseerumisperioodi," märkis ta.

Lind avaldas arvamust, et hindadelt on CityHaldus end positsioneerinud kuhugi keskele, kuid lisas, et tal pole turu hetkehindadest ülevaadet.

Seejuures on CityHaldus täheldanud ka teenuste müüki alla omahinna, eriti just uute alles alustavate ettevõtete poolt. Lind ütles, et see on kindlasti tingitud uute tulijate soovist kiirelt turgu hõivata, kuid kaua niimoodi edasi minna tema hinnangul ei saa, kui ettevõttel pole just kopsaka rahakotiga heldet investeerijat selja taga.

"Kõike võib juhtuda, kuid midagi ennustama ei tahaks hakata. Õige pildi sellest, mis juhtus, peaks saama 2010. aasta kevadeks," vastas Lind küsimusele, kas on ette näha ka haldusfirmade pankrotte või ühinemisi.

"CityHaldus OÜ püüab 2009. aasta lõpetada sama tulemiga kui see 2008. aastal oli. Samuti on lähiaja eesmärgiks tugevdada oma positsioone tänsel turul," rääkis ta ettevõtte kavadest.

Möödunud aastal töötas CityHalduses 54 inimest, kellest 40 töötas osalise tööajaga.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474