17. august 2009

Ehitusfirmad karmis olelusvõitluses

Karm olelusvõitlus on viinud ehitusfirmad selleni, et riigihangete konkurssidest võetakse osa tihtipeale nii, et teatakse juba ette, et tõenäoliselt võib objekti üleandmise hetkel heal juhul nulli, kui mitte kahjumisse jääda, vahendas ERR Uudised eileõhtust „Aktuaalset kaamerat“.

Kuna erasektori tellimused on ehitusturult täiesti kadunud, püüavad ettevõtted ennast riigihangetega päästa ning kas või käivet ning töötajaid alles hoida.

Tavaline on see, et isegi väiksemamahulisematest konkurssidest võtavad osa enam kui 20 firmat ning võidab see, kes kõige vähem pakub."Kehv majandusolukord tingib turu käitumise, hinnad on palju madalamaks hangetel läinud," nentis OMA Ehituse juhatuse esimees Kaido Fridolin. "Riske võetakse muidugi suuri, kus ja kelle peal need riskid maandatakse, ei oska öelda."

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474