17. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nool: OÜ Oper FC on pigem kinnisvara- kui spordiprojekt

Kuna Andres Oper on saanud hoonestusõiguse päris suurel maalahmakal, siis see on jalgpalliliidu jaoks pigem kinnisvara- kui spordiprojekt, kommenteeris omanimelise kergejõustikukooli osanik Erki Nool OÜ Oper FC omandamist vutiliidu poolt.

Noole sõnul pole sellel projektil midagi spordiga pistmist ja tema hinnangul on see väga puhas äriline ettevõtmine Eesti Jalgpalli Liidu poolt.

Olümpiavõitja lisas, et seni pole ükski spordiliit avaldanud soovi tema kergejõustikukooli äraostmiseks. "Klassikaline kooli ülalpidamise finantseering tuleneb pearahast ja vanemate rahast, samas on ka erinevad toetajad, kuid nad on üsna väheolulised," rääkis Nool spordikooli rahastamise põhimõtetest.

Tema sõnul ei suuda tavaline klassikaline spordikool oma tuludest ühtegi spordibaasi ehitada. "Sellisel juhul peavad spordikoolil olema hoopis teised rahastamispõhimõtted ja -skeemid," arvas Nool. Spordikool ei ole sellise tootlikkusega ettevõtmine, et selle raha eest võiks ehitada mõnda spordibaasi, lisas ta. "Võib olla jalgpall on sellise tootlikkusega, ma ei tea täpselt, kuigi see on kahtlane," märkis Nool.

Eesti Jalgpalli Liit ostis hiljuti ära hetkel Hiina liigas mängivale jalgpallurile Andres Operile ja tema elukaaslasele kuuluva osaühingu Oper FC, millel on hoonestusõigus ehitada Tallinna Kotka tänavale jalgpalli treeningukeskus.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474